Image Alt

Maak van je medewerkers merk werkers: een sterk employer brand

employer brand, merk weker, medewerkers, sterk employer brand

Maak van je medewerkers merk werkers: een sterk employer brand

Of je er nu veel of weinig energie in steekt: jouw organisatie heeft een employer brand (werkgeversmerk). Je huidige medewerkers – maar ook die van lang geleden – maken of breken het werkgeversimago.
Waarom zou een medewerker nog voor jouw organisatie willen werken? Dat is de vraag die je jezelf moet stellen, in een arbeidsmarkt waarin de toekomstige topper voor je bedrijf moeilijker te vinden is dan een speld in een hooiberg. Het is de hoogste tijd om een sterk employer brand neer te zetten. Denk maar eens aan de kosten, moeite en tijd die het met zich meebrengt om een vervanger voor je beste mensen te vinden. Hoe? Dat vertellen we je graag.


Kort maar krachtig!
Verruil vacatures met lange eisenlijsten daarom voor een krachtige boodschap die uitgaat van de sollicitant. Waarom moet een sollicitant voor jou kiezen? En waarom moeten jouw bestaande medewerkers met volle overtuiging bij jou blijven?


Intern beginnen is extern winnen
Employer branding is geen quick fix. Het is lastig duurzaam te werken aan een sterk employer brand, wanneer budgetten samenhangen met toevallig actuele vacatures. Intern beginnen, is extern winnen. De belangrijkste strategie in employer branding vandaag is intrinsiek aantrekkelijker worden als werkgever. En enthousiaste ‘medewerkers’ vervolgens goed faciliteren in hun rol als ambassadeurs in hun (online) sociale netwerken. Maak van je medewerkers merk werkers!

Goede employer branding begint dus met het achterhalen van de onderscheidende bedrijfswaarden en die op een consistente en geloofwaardige manier uitdragen. Zodat zowel zittend personeel als nieuwe medewerkers graag bij jouw bedrijf willen werken en je de beste talenten kunt selecteren voor een succesvolle bedrijfsvoering.


Wij helpen je op weg!
Ontdek de onderscheidende bedrijfswaarden van jouw organisatie en ontwikkel samen met C-community een strategie voor jouw employer brand! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.