De ‘why’ van je organisatie

Een sterke ‘why’ stelt je organisatie in staat een diepgaande band op te bouwen met je doelgroep(en). Met wat je doet, kun je niet altijd een verschil maken. Met hoe je deze dingen doet, kun je je al sneller onderscheiden van de rest. En met ‘waarom je dat doet wat je doet’ al helemaal! Het achterhalen van de ‘why’ – de drijfveer – is ons vertrekpunt voor de marketingcommunicatiestrategie van je bedrijf.

 

What, how en why?!
De ‘what’, ‘how’ en ‘why’ zijn onderdeel van de Golden Circle van Simon Sinek. In zijn model staat de buitenste cirkel voor de ‘what’, de middelste voor de ‘how’ en de binnenste voor de ‘why’. De essentie van dit model ligt in het raken van mensen, je doelgroep – jouw klanten. Volgens Sinek – en C-community – lukt dit alleen wanneer de ‘why’ helder voor ogen is en wanneer het past bij de beoogde doelgroep.

Heb je al eens nagedacht over de ‘why’ van jouw organisatie? Het zorgt niet alleen voor duidelijkheid voor jezelf, maar je krijgt ook inzicht in de toegevoegde waarde van jouw organisatie voor de doelgroep. De ‘why’ maakt een belangrijk onderdeel uit van jouw branding. Wanneer je deze vraag helder voor ogen hebt, kun je hier eenvoudig via kanalen op inspelen. Het is hét basisingrediënt voor de toegevoegde waardecommunicatie van jouw organisatie.

 

Ontdek jouw ‘why’!
Heb je de ‘why’ van jouw organisatie nog niet bepaald? Geen zorgen! Je moet beginnen bij het begin. Waarom ben je begonnen met ondernemen? Welke passie of overtuiging ligt hierachter? Wat speelt er in de markt, bij de doelgroep en concurrenten?

Blijf tijdens de zoektocht daarom dicht bij jezelf. Want ergens kom je jezelf tegen op de grens tussen waardevolle marketingcommunicatie en blabla-reclame. Als het waarom klopt, dan is dat een geweldige basis voor een kloppend en activerende marketingcommunicatie strategie.

 

A goal without a plan is just a wish
Doelen stellen zonder duidelijk voor ogen te hebben wat de drijfveren van de organisatie zijn, is nutteloos. Laten we samen sparren over jullie ‘why’! Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.