Image Alt

Het onderhouden van je website, waarom?

website onderhoud, wordpress

Het onderhouden van je website, waarom?

Eindelijk is je website live. Je hebt je goed laten adviseren en hebt de nodige investeringen al gedaan in jouw website. De website heeft een mooie look-and-feel dat helemaal past bij jouw organisatie. Maar ineens merk je dat de website trager wordt en er fouten optreden. Tijd voor onderhoud! Maar waarom is onderhoud aan je website zo belangrijk?

 

Hoe is een WordPress website opgebouwd
Een WordPress website is opgebouwd uit allemaal verschillende onderdelen:

 • Een basis WordPress website.
 • Een thema die ervoor zorgt dat de website goed kan worden vormgegeven met extra functionaliteiten.
 • Extra plug-ins voor bijvoorbeeld de SEO (Search Engine Optimization) of een snelheidsoptimalisatie.
 • De database van de website: hierin worden alle teksten, afbeeldingen en andere data in opgeslagen

Al deze onderdelen hebben hun eigen updates en onderhoud. Om de website zo veilig mogelijk te houden en om te zorgen dat alle onderdelen in je website goed blijven werken, is het erg belangrijk om dit onderhoud met regelmaat uit te blijven voeren.

 

Updaten van een WordPress website
Het bijwerken van WordPress, het gebruikte thema en de geïnstalleerde plugins lijkt niet meer werk dan één druk op de knop. Zo simpel is het helaas niet. Na een update kan het voorkomen dat onderdelen van jouw website niet meer optimaal werken. Content die raar uitziet of de website waar een technisch probleem in zit. Dit is vooraf niet te voorspellen, maar achteraf wel op te lossen. Kennis van CSS, HTML, PHP en FTP is dan ook vereist om deze risico’s van updaten te onderkennen en mogelijke problemen direct op te lossen.

Hieronder benoemen we de drie belangrijkste redenen om jouw website te updaten.

 1. Beveiliging
  De beveiliging is misschien wel de belangrijkste reden om je website regelmatig te updaten. Er bestaat een kans dat er belangrijke beveiligingsupdates gemist worden, wanneer onderdelen niet tijdig een update krijgen. Hierdoor wordt de kans om gehackt te worden groter en kan de website door Google worden gezien als een onveilige website. Hierdoor wordt de website onvindbaar, wat uiteindelijk kan leiden tot minder omzet.
 2. Vindbaarheid
  Bezoekers moeten hun weg naar je website zien te vinden. Vaak doen zij dit via het zoekmachinenetwerk Google. Doordat Google regelmatig zelf hun systemen verbeterd, is het belangrijk dat jij jouw website ook up-to-date houdt. Dit zijn vaker kleinere updates en een aantal keer per jaar worden er grotere updates vanuit Google uitgerold. Deze zijn van invloed op de vindbaarheid van jouw website. Als deze updates niet worden uitgevoerd, kan dit een negatieve uitwerking hebben op de vindbaarheid van jouw website in het zoekmachinenetwerk.
 3. Snelheid
  Ook voor de snelheid en performance is het erg belangrijk een website up-to-date te houden. Dit draagt in grote mate bij aan de gebruiksvriendelijkheid van jouw website. Een trage website zorgt voor een slechte gebruikservaring, waardoor gebruikers de website sneller zullen verlaten. Wanneer bezoekers jouw website snel verlaten, dan kan dit een negatieve invloed hebben op de ranking van jouw website in de zoekmachinenetwerken.

 

Updaten is cruciaal!

Zoals hierboven besproken is het niet updaten van je website geen optie. Heb jij zelf niet de benodigde kennis om jouw website up-to-date te houden?

Binnen het team van C-community beschikken we over de vakkundige kennis van websites en het technische onderhoud hiervan. Jouw website onderhoud inrichten middels een abonnement? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel ons via +31-(0)45-405 88 00