Image Alt

Kort maar krachtig: snackable content!

snackable content, content, kort

Kort maar krachtig: snackable content!

Tegenwoordig krijgen we heel veel content voorgeschoteld via social media. We lezen niet alles meer. We maken een kritische en snelle overweging in wat we willen zien en scrollen rustig verder. Belangrijk is om de aandacht te trekken van de klant. Maar hoe? Door snackable content. Laten we eerlijk zijn, een lekker snackje tussendoor is niemand vies van! Zo werkt dit principe ook voor contentmarketing.

 

Wat is snackable content?
De aandachtspanne van de doelgroep bedraagt nog nauwelijks 8 seconden. Om deze reden is het zinvol om informatie aan te bieden in kleinere stukjes, die voor de lezer makkelijker verteerbaar zijn. Dit noemt men ‘snackable content’: hapklare brokken. Snackable content is opvallend, kort, gemakkelijk te begrijpen en zorgt voor interactie.


Snackable, naar het grotere doel
Korte berichtjes en korte video’s als hoofddoel zijn alweer verleden tijd. Men wil diepgang. Maar dit betekent niet dat snackable content passé is. Juist niet! Belangrijk is dat deze vorm van content op de juiste manier wordt ingezet. Snackable content moet dan ook niet het einddoel zijn, maar juist een middel dat richting een groter doel gaat. Gebruik deze content niet om jouw uiteindelijke boodschap te communiceren, maar om jouw volgers te teasen voor wat er echt gaat komen. Kortom: snackable content is de opstap naar diepgang!

Je kunt het vergelijken met een trailer van een film. Aan de hand van de trailer beslis je of je de hele film wilt zien. En het besluit wanneer je deze film wilt kijken, dat heb je zelf in de hand. Zo werkt het ook met snackable content. Aan de hand van de teaser of inleiding beslist de doelgroep of zij verder willen lezen. En wanneer? Ook dat bepaalt de doelgroep zelf.

 

Inzetten van snackable content
Snackable content komt voor in allerlei soorten en maten. Wij lichten de drie meest populaire vormen toe!

  1. Social posts met doorlink
    Vaak wil je in een social post meer vertellen dan goed is. Vaak wordt er om deze reden een teaser geschreven die doorlinkt naar een website. Op deze manier heb je een korte social post, die nieuwsgierig maakt naar de diepgaande inhoud!
  2. Flitsende afbeeldingen
    Vaak zegt een beeld meer dan duizend woorden. In combinatie met een hele korte tekst, kun je op de juiste manier de aandacht van jouw doelgroep verkrijgen!
  3. Korte video’s
    Korte video’s zijn ook een vorm van snackable content. In minder dan een halve minuut kun je middels een animatie veel informatie kwijt aan je doelgroep. Het kost wat meer tijd om het te maken, maar het is wel de beste manier om op te vallen bij jouw doelgroep wanneer ze door de overload aan informatie scrollen!

 

Snackable content inzetten als middel om jouw uiteindelijke boodschap te communiceren? C-community helpt je graag op weg! Neem contact op via ons contactformulier of bel met ons via +31-(0)45-405 88 00