Image Alt

Contentkalender: krijg inzicht in je social communicatie!

contentkalender, kalender, content, strategie

Contentkalender: krijg inzicht in je social communicatie!

De ene dag zit je boordevol inspiratie voor een leuke Facebook post of een interessant LinkedIn bericht. Terwijl je de andere dag naar je scherm blijft staren. Herkenbaar? Om deze reden ontwikkelen wij regelmatig contentkalenders voor onze klanten. Door te werken met een contentkalender heb je een gestructureerd overzicht van jouw social communicatie. Maar wat is een contentkalender precies en waarom kun je dit het beste uitbesteden?

 

Wat is een contentkalender?
Content inplannen, toewijzen, produceren, publiceren, wellicht promoten en vervolgens monitoren. Niet alleen vandaag, maar ook voor volgende week of voor een aantal maanden. Een overzicht is daarbij cruciaal en precies daarvoor is een contentkalender bedoeld!

Een contentkalender biedt een goed overzicht van de social communicatie van jouw organisatie. In de contentkalender wordt aangegeven wanneer, waarover en via welk kanaal je content gaat verspreiden. Handig toch? Daarnaast wordt de inhoud van de content ook al bepaald in de kalender, waardoor je zelf niet meer je nek hoeft te breken over een Facebook of LinkedIn bericht.

 

Een planning zorgt voor rust
Het maken van een contentkalender kost tijd, maar je kan het zien als een investering in de toekomst. Door nu een duidelijke en volledige contentkalender te verkrijgen, bespaar je straks stress en tijd als jij zelf snel een post moet verzinnen. Daarnaast zorg je er met een contentkalender voor dat je altijd kunt inhaken op belangrijke (feest)dagen voor jouw doelgroep. Met dit overzicht kun je vooraf content verzamelen waarmee je ook echt aansluiting vindt met de doelgroep.

 

En wat als er iets belangrijks tussendoor gebeurd?

Geen probleem! In een contentkalender wordt er altijd ruimte vrij gehouden voor de meest recente ontwikkelingen in jouw organisatie. Het is juist erg belangrijk om relevante en recente gebeurtenissen mee te nemen in jouw social communicatie. Hiermee kun je directe aansluiting vinden met de doelgroep, naast de vooraf geplande content.

 

Uitbesteden = besparen!
Focus op jouw core business. Zorg dat je een betrouwbare partner aan de hand neemt die jouw social communicatie voor zijn rekening neemt. Uitbesteden betekent niet dat je niet mee mag denken. In tegendeel! Ga samen aan de slag met je partner en maak een duidelijke plan van aanpak om jouw social communicatie op de juiste manier in te richten.

Inspiratie hebben wij bij C-community genoeg! Regelmatig maken wij contentkalenders voor onze klanten, om zo hun social communicatie te stroomlijnen. Wil jij ook samen met ons de mogelijkheden van social communicatie ontdekken? Neem contact met ons via het contactformulier of bel ons via +31-(0)45-405 88 00