Image Alt

C-community gaat samenwerken met arche nova op Europees niveau

c-community, arche nova, samenwerking, versterken

C-community gaat samenwerken met arche nova op Europees niveau

Foto v.l.n.r.: Wolfgang Pöll, Mischa Mengelers, Renata Chiaradia, Norbert Hintersteininger, Ronald Pommer

Groeimaker in Limburg zet met Oostenrijkse partner in op verdere internationalisering

C-community – strategisch communicatie- en designbureau in Klimmen (NL) versterkt zijn internationale positie door samenwerking met arche nova in Mauthausen (Oostenrijk).  Dat biedt nieuwe kansen voor uitbreiding van de activiteiten naar Centraal en Zuid-Europa. Voor C-community’s team van specialisten in ontwikkeling en implementatie van groeistrategieën komt deze stap op het juiste moment. Onlangs verwierf het bureau diverse nieuwe opdrachtgevers, veelal internationale marktleiders.

Doel van de nieuwe alliantie is de versterking van de gezamenlijke dienstverlening in Europa’s economisch meest dynamische regio’s. Vanuit Klimmen doorkruist de Duitse A3 richting Mauthausen tal van grote industriegebieden, waar C-community en arche nova beide al actief zijn. Met de persoonlijke aanwezigheid van teams voor communicatie en creatie op twee locaties zorgt C-community bovendien voor extra dynamiek in de groeikoers van het bureau. Arche nova staat bekend als één van de sterkste strategische communicatiebureaus van Oostenrijk.

Naadloze samenwerking: daar worden klanten beter van

Wat betreft de kerncompetenties vullen de twee bureaus elkaar goed aan, wat in het voordeel werkt van hun opdrachtgevers. Beide bureaus onderscheiden zich door een wetenschappelijke communicatie-achtergrond, een methodische werkwijze, doelgericht projectmanagement en grote creatieve slagkracht. Daarmee helpen zij opdrachtgevers bij het realiseren van hun strategische doelstellingen voor kwantitatieve en kwalitatieve groei. Beide bureaus richten zich met hun analyse en conceptontwikkeling op kritische succesfactoren in de markt, wat leidt tot slimme hoogwaardige oplossingen in cross media marketing en communicatie. Samen fungeren C-community en arche nova als één internationaal bureau, met de flexibiliteit en schaalbaarheid die alleen met lokale bureaus valt te realiseren. Bovendien spreken de teams van twee bureaus elkaars taal: C-community en arche nova communiceren onderling in het Nederlands, Duits en Engels. Beide bureaus kunnen bogen op jarenlange ervaring: C-community dateert van 1955, arche nova is opgericht in 1997.

Innovatieve software voor zakelijke groei is de kern van de verdere internationalisering

C-community gaat per direct met arche nova samenwerken. Achter deze stap staat ook het grote succes van arche nova’s online tool ‘PIA’, in eigen huis ontwikkeld in samenwerking met de Fachhochschule Oberösterreich. ‘PIA’ bundelt alle interne krachten van een organisatie (identiteit, product of dienst en medewerkers’ potentieel). Het dient als kompas voor het correct en in harmonie met elkaar nemen van strategische beslissingen voor het behalen van de gewenste doelstellingen. Juist internationale bedrijven blijken zeer open te staan voor dit innovatieve proces. ‘PIA’ geeft inzicht in en sturing aan alle kernaspecten die een onderneming moet integreren voor succesvolle groei, en helpt ook bij het maken van de juiste keuzes in de instrumenteel-tactische uitvoering van de communicatie.

Actief in de economisch meest actieve regio’s van Europa

Net als C-community opereert arche nova in een drielandenregio: Oostenrijk–Duitsland–Tsjechië. Naast deze drie landen bestrijkt de nieuwe alliantie de Benelux, Frankrijk, Zwitserland en Italië.  De bureaus hebben niet de ambitie om de grootste te worden. Wel om samen het meest innovatieve en ondernemende netwerk te zijn dat door een sterke infrastructuur internationale bedrijven nog beter kan bedienen bij het verwezenlijken van hun groeidoelstelling.

Voor meer informatie: Renata Chiaradia, CEO C-community, 06-53532616