Image Alt

Zoek de menselijke benadering op met influencermarketing

Influencer marketing, marketing, strategie, content

Zoek de menselijke benadering op met influencermarketing

Influencermarketing, een fenomeen dat al jaren wordt toegepast. Sinds de opkomst van social media is het inzetten van een influencer laagdrempeliger geworden. Een influencer is een invloedrijk persoon op social media met een publiek dat naar hem luistert. Het is eigenlijk een merkspecialist in een heel bijzonder merk: zichzelf. Een influencer koppelt zich vaak aan een merk dat bij hem past en adverteert jouw merk bij hun publiek.

In deze blog nemen we jou mee in de wereld van influencermarketing voor de B2B. Met deze vier adviezen, weet je precies wat belangrijk is bij het inzetten van een influencer voor jouw bedrijf!

 

Weet wat je wilt bereiken
Het moet duidelijk zijn voor zowel het bedrijf als voor de influencer wat het uiteindelijke doel is van de samenwerking. Dit kan uiteenlopen van het vergroten van de naamsbekendheid en engagement met bestaande doelgroepen tot leads genereren of een thought leadership positie creëren. Het is belangrijk dit doel voor ogen te hebben, maar ook te communiceren met de betreffende influencer. Zo stap je beide met dezelfde verwachtingen in het partnerschap.

 

De juiste influencer zoeken kost tijd!
Heb je het doel helder voor ogen? Dan is het belangrijk om de juiste influencer hierbij te vinden. Om dit goed te kunnen doen, moet je inzicht hebben in de experts binnen jouw branche én wie bij jouw doelgroep als invloedrijke deskundigen worden gezien. Dat zijn niet altijd alleen de experts met een groot bereik op social media.

Dit kunnen ook micro-influencers zijn die een grote overlap heeft met jouw doelgroep. Het zou namelijk onlogisch zijn als een HR-expert ineens iets gaat posten over mogelijkheden voor medische apparatuur! Er moet dus een duidelijke overlap zijn tussen de influencer en jouw B2B-merk.

 

What’s in it for me
Een influencer gaat ook niet zomaar werken met een merk. Het is belangrijk dat het product of de dienst een toegevoegde waarde heeft voor de influencer. Hun volgers prikken er zo doorheen als het gepromote product niet past bij de betreffende influencer.

Daarnaast werkt het vaak nog beter om een influencer te ondersteunen in zijn business. Deel de content die de influencer voor jou maakt ook via jullie eigen kanalen, om diegene een groter podium te geven. Hierdoor maak je het voor de influencer ook aantrekkelijker om samen te werken met jouw merk.

 

Afspraken maken
Als je de juiste influencer hebt gevonden en diegene wil jouw product laten zien aan zijn of haar volgers, dan is de volgende stap het maken van duidelijke afspraken. Geef de influencer handvatten, maar beperk hem of haar niet in creativiteit.

Maak ook duidelijke afspraken over een vergoeding. Dit hoeft niet altijd een geldbedrag te zijn. Als de influencer zich met jouw product kan identificeren, zal deze het product zelf al een voldoende vergoeding vinden.


Maar, waarom werkt influencermarketing?
Juist de menselijke benadering van de influencer naar de doelgroep toe, zorgt ervoor dat men jouw merk beter gaat begrijpen en ondersteunen. De influencer voelt voor de doelgroep aan als ‘een-van-ons’ en daardoor wordt de boodschap van de influencer niet ontvangen als een advertentie maar juist als een bruikbare tip van een deskundig persoon!

Meer weten over influencermarketing? Neem contact op via ons contactformulier of bel 045-405 88 00