portfolio, showcases

LinkedIn als effectief B2B-marketingmiddel voor jouw bedrijf!

LinkedIn marketingmiddel voor bedrijven

LinkedIn als effectief B2B-marketingmiddel voor jouw bedrijf!

LinkedIn, je hebt vast een persoonlijk profiel om op de hoogte te blijven van al jouw zakelijke contacten. Maar wist je dat je LinkedIn ook kunt inzetten met een bedrijfspagina om jouw bedrijfsdoelen te realiseren?

Wil je de zichtbaarheid van jouw merk online vergroten? Nieuwe klanten aantrekken? Talent aantrekken én behouden? Of juist meer verkeer genereren naar jullie website? Dan is LinkedIn een aantrekkelijk marketingmiddel voor jouw bedrijf. In dit artikel nemen we je kort mee in de basis van LinkedIn voor bedrijven.

 

Je hebt maar één kans voor een eerste indruk
LinkedIn is als het ware een visitekaartje van jouw bedrijf. Het is dan ook belangrijk om een goede eerste indruk achter te laten. Je kan een eerste indruk namelijk niet overdoen!

Belangrijk is dat jouw bedrijf herkenbaar in beeld is. Zorg voor het juiste logo als profielfoto en een omslagfoto waarin jouw kernactiviteit duidelijk naar voren komt. Naast alle visuele aspecten is het ook belangrijk de juiste informatie weer te geven op LinkedIn. Vul alle informatievelden in: van bedrijfstak en bedrijfsinformatie tot de juiste contactgegevens.

 

Laat Google jouw LinkedIn bedrijfspagina vinden!
LinkedIn bedrijfspagina’s zijn SEO (Search Engine Optimalization) vriendelijk. Hiermee bedoelen we dat de eerste 156 tekens van de LinkedIn paginabeschrijving in de Google zoekresultaten zichtbaar is.

Bij het invullen van deze informatievelden kun je het beste openen met een sterke inleiding die de belangrijkste zoekwoorden omvat. Ofwel, woorden die jouw doelgroep gebruikt om uit te komen bij jouw dienst/product. Op deze manier komt de LinkedIn pagina van jouw bedrijf op het juiste moment naar boven in de Google zoekresultaten.

 

Medewerkers zijn de ambassadeur van je pagina
Alle informatie ingevuld en ook al een eerste bericht geplaatst op de LinkedIn pagina van je bedrijf? Dan is het belangrijk dat de mensen intern het bericht ook delen. De persoonlijke accounts van jouw medewerkers kunnen ervoor zorgen dat de bedrijfspagina een groter bereik krijgt. Zorg ervoor dat intern iedereen de pagina volgt en het bericht deelt via hun eigen account met hun eigen zakelijk netwerk.

 

LinkedIn advertenties voor een zichtbaarheidsboost!
Om berichten een boost te geven kun je het bericht promoten via LinkedIn. Hiermee kun je zorgen voor een groter en gerichter publiek dan alleen de volgers van de pagina. Er zijn vele targeting-opties binnen LinkedIn advertenties, waarmee je heel specifiek precies de juiste mensen kunt benaderen. Zo kun je o.a. targeten op specifieke bedrijven of mensen, functies, bedrijfstakken, locaties en nog veel meer!

Heel groot pluspunt: na afloop kun je hele interessante gegevens inzien. Je kunt precies zien welke bedrijven jouw bericht gezien hebben, in welke functie(titels) en waar in de wereld zij zich bevinden. Gegevens waar je jouw sales op kunt toespitsen!

 

En… verbeteren!
Met alleen maar zenden kom je er niet. Het is een kwestie van meten en monitoren welke berichten het beste werkt bij jouw doelgroep. Krijgt een post met een video meer klikken en websiteverkeer? Dan kun je daarop inspelen met volgende posts.

Meer weten over zakelijk LinkedIn inzetten? Neem contact met ons op of bel 045-405 88 00